Συμβουλές

Δέρμα το καταλληλότερο υλικό

δέρμα

Δέρμα

Η ιστορία των υποδημάτων είναι τόσο παλιά όσο και  η  ανάγκη των ανθρώπων, να  βαδίζουν. Η λογική της προστασίας των ποδιών από το τραχύ έδαφος & το κρύο, ανάγκασαν τους ανθρώπους να τα εφεύρουν.  

Τα αρχαιότερα ευρήματα βρέθηκαν σε σπηλιά της Αρμενίας και χρονολογούνται στο 3627 π.Χ. Ήταν κατασκευασμένα από μαλακό δέρμα και δενόταν στο πόδι με ένα ενιαίο κορδόνι κατά μήκος.

Η διαπνοή λόγω των πόρων του, σαν φυσικό υλικό, η ευκολία προσαρμογής στην γεωμετρία του κάθε ποδιού, το καθιστούν το καταλληλότερο υλικό κατασκευής υποδημάτων. 

Παρόλο που έχει πόρους όπως το ανθρώπινο δέρμα, γίνεται αδιάβροχο με την κατάλληλη κατεργασία από το βυρσοδεψείο και  την χρήση προϊόντων περιποίησης υποδημάτων.

Μαλακώνει με την θερμοκρασία του ανθρώπινου σώματος και τα σταγονίδια ιδρώτα, από την επιφάνεια του ποδιού. 

Υπάρχει ποικιλία δερμάτων, όσον αφορά το πάχος, την εξωτερική  εμφάνιση, την ελαστικότητα, την κατεργασία. Ο λόγος η καθημερινή χρήση των εκάστοτε υποδημάτων. Διαφορετικό  δέρμα χρησιμοποιείται στις γόβες, άλλο στα μποτάκια – μπότες, διαφορετικό  στα ορειβατικά – ανδρικά. 

Η ακριβή του τιμή έχει σχέση εν μέρει και με την χρήση του στα σαλόνια των αυτοκινήτων πολυτελείας, πράγμα που αυξάνει την ζήτηση  του παγκοσμίως.

Επειδή θεωρείται το ακριβότερο υλικό για υποδήματα, η πρόοδος της κατασκευής υλικών, προχώρησε στην κατασκευή συνθετικών υλικών πολύ φθηνότερων (δερματίνη, πανόδερμα, συνθετικό  δέρμα, αναγεννημένο δέρμα κ.α.). Όλα όμως στερούνται διαπνοής πράγμα που τα καθιστά ανθυγιεινά ειδικά για πολύωρη χρήση. 

Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι  η έλλειψη πόρων και αύξηση του ιδρώτα στο πόδι, με αποτέλεσμα μυρωδιά & δερματικές παθήσεις. 

Έχει μακροβιότητα και  σίγουρα η διάρκεια ζωής του αποσβένει πλήρως το κόστος του.

Κάντε κλικ εδώ για να μάθετε περισσότερα σχετικά με τις Φόρμες υποδημάτων – επιλογή της κατάλληλης.
Back to list

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.